Si no veus bé aquest correu consulta la versió web
Traducción automática al castellano | Automatic translation to English

Núm. 295. | Dijous, 16 de desembre del 2021

AGENDA ACCIÓ, activitats per a empreses i professionals
Acció Informa imatge

4 motius per formar part d’un clúster

Els clústers són finestres obertes al creixement, a la definició de noves estratègies empresarials guanyadores o a la creació de valor a la societat.

A través dels 24 clústers acreditats d’ACCIÓ, que agrupen més de 2.300 empreses, tindràs accés al coneixement, l’acompanyament i la col·laboració per créixer de manera sostenible.

Formar part d’un clúster vol dir que els teus companys de viatge són pimes, startups, multinacionals o universitats que treballen en un bon grapat d’àmbits econòmics: l’alimentació, l’aigua i l’energia, la mobilitat o la indústria manufacturera, entre d’altres.

Quins són els motius principals per formar-ne part?

Noticia 1 imatge

Reforça la teva estratègia

Defineix la millor estratègia per guanyar competitivitat. Un clúster és l’espai on conèixer estratègies guanyadores o aprendre d’altres experiències empresarials. Si t’ho vas perdre, recupera la darrera Jornada de canvi estratègic amb els casos de Curtidos Badia, Kave i Voxel.

Noticia 2 imatge

Genera valor compartit

Més enllà dels criteris econòmics, avui ja és imprescindible que les empreses incorporin una visió social i ambiental en la seva estratègia. Per afrontar els nous reptes, Catalunya és pionera treballant el valor compartit entre les empreses d’un clúster i ajudant-les a implementar les eines B Corp. Descobreix el cas de Original Buff.

Noticia 3 imatge

Innova de forma sistemàtica

Els clústers activen més de 150 projectes col·lectius cada any dirigits a fomentar la innovació de manera col·lectiva i ajudar a les empreses a compartir risc.

Noticia 4 imatge

Internacionalitza't i capta talent

Els clústers són grans impulsors de projectes internacionals, facilitant l’accés a programes europeus. A més, també són l’empenta que necessites per potenciar el talent amb iniciatives com la Beauty Business School, del Beauty Clúster Barcelona; o la Setmana del talent audiovisual del Clúster Audiovisual de Catalunya, entre d’altres.

T’agradaria formar part d’un clúster? Descobreix les agrupacions del programa Catalunya Clústers i troba el clúster que s’adapta millor a la teva empresa!

No t'ho perdis

Els ajuts Next Generation, a un sol clic

Els ajuts Next Generation són un dels instruments més ambiciosos de la Unió Europea per finançar la recuperació econòmica. A través del Cercador d’ajuts i serveis d’ACCIÓ pots descobrir totes les convocatòries empresarials obertes.

Repassa les novetats!

Exporta els teus productes de bellesa a Alemanya i als Estats Units

Tens una marca de productes de bellesa i cosmètica? Estàs en fase d’expansió internacional? El servei Expansió Beauty t’ofereix la possibilitat d’expandir-te a dos països punters pel sector de la cosmètica: els Estats Units i Alemanya. Descobreix el servei i comença a vendre els teus productes a nous països!

Descobreix

Descobreix 1 imatge

626 empreses donen solucions en economia circular

A Catalunya hi ha 626 empreses que ofereixen solucions d'economia circular. Juntes sumen una facturació d'11.014 milions d'euros i donen feina a 32.856 treballadors. En un moment en que la sostenibilitat és indispensable, recupera el nou informe:

L’economia circular a Catalunya.

Descobreix 2 imatge

La inversió d’impacte: el cas de Ship2B Ventures

"Posem al mateix nivell la rendibilitat econòmica i l’impacte de la startup". Maite Fibla, cofundadora de Ship2B Ventures, parla dels criteris d’inversió d’aquests firma de capital risc que inverteix en projectes que ofereixen solucions a reptes socials i ambientals.

Recupera l’entrevista!

Agenda

Ajuts i acreditacions

Convocatòries obertes

Convocatòries empresarials d’ajuts i finançament Next Generation EU

Ajuts a les xarxes d'inversors privats d'ACCIÓ 2021

Acreditació d’assessors dels programes d’ACCIÓ

Acreditació d'entitats TECNIO

VEURE MÉS AJUTS